Головна Новини Світ Італія Папа Франциск виступив проти масових заворушень в США, але визнав расизм реальною загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Франциск виступив проти масових заворушень в США, але визнав расизм реальною загрозою

Сьогодні Папа Римський Франциськ провів літургію по загиблому афроамериканцю в США Джорджу Флойду і закликав американців не завдавати шкоди масовими заворушеннями

3 червня 2020, 16:44 comments1015
Поділіться публікацією:

Сьогодні у Ватикані Папа Франциськ провів загальну аудієнцію, де висловив своє ставлення до масових погромів в Міннеаполісі США, які стали наслідком убийства чорношкірого американця Джорджа Флойда співробітником місцевої поліції. Про це повідомляє прес-служба Святого престолу.

Папа Франциск виступив проти масових заворушень в США, але визнав расизм реальною загрозою

Так, після молитовної меси за відійшла в інший світ душі невинно убієнного Флойда, голова священного Синоду звернувся до католицьких віруючих в США, позначивши, що пильно стежить за гарячими подіями останніх днів.

"Дорогі друзі, ми не можемо проявляти терпимість, закриваючи очі на різні форми расизму та сегрегації, але при цьому навряд чи можемо перемогти ці явища, розтрощуючи все перед собою, завдаючи тим самим шкоду своїй душі. Сьогодні я приєднуюся до Церкви в Сент-Полі і Міннеаполісі, і у всіх США, молимося про упокій душі Джорджа Флойда і всіх, хто втратив життя через гріх расизму", — сказав Папа, закликавши учасників масових заворушень зупинити гнівні пориви.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в результаті безладів в Міннеаполісі вже загинув один поліцейський, ще четверо отримали серйозні поранення. Масштаб заворушень поширюється в геометричній прогресії і вже охопив інші міста, в тому числі і Нью-Йорк. У зв'язку з цим Білий Дім у Вашингтоні має намір залучити внутрішні війська для погашення масових протестів, які супроводжуються грабунками, підпалами і стріляниною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини