Головна Новини Світ Близький Схід Протести в Бейруті набирають обертів: під удар потрапила будівля МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Протести в Бейруті набирають обертів: під удар потрапила будівля МЗС

З'явилися відео протестів, які тривають в Бейруті

8 серпня 2020, 22:56
Поділіться публікацією:








У Лівані, де прогримів вибух 4 серпня в Бейруті, тривають масові протести : чутні постріли, поліція застосувала сльозогінний газ. Про це передає Reuters.

Протести в Бейруті набирають обертів: під удар потрапила будівля МЗС

Фото: АР

Так, в суботу, 8 серпня, десятки протестуючих увірвалися до Міністерства закордонних справ. Демонстранти спалили портрет президента Мішеля Ауна, який править Ліваном протягом десятиліть. На думку протестуючих, саме влада в його особі винна в глибокій політичній та економічній кризі держави. Демонстранти вимагають політиків покарати за недбалість, яка, як вони вважають, і привела до страшного вибуху зі 158 загиблими і більше 6000 пораненими.


"Народ хоче падіння режиму": цей заклик з популярної пісні повстань арабської весни 2011 року повторювали жителі. Багато хто тримав плакати з написом: "Ідіть, ви всі вбивці".

Повідомляється, що також демонстранти намагалися прорватися через бар'єр, щоб дістатися до будівлі парламенту в Бейруті, через що копи застосували сльозогінний газ. Крім того, пролунали постріли: в поліції підтвердили, що це правоохоронці випустили гумові кулі.

Відомо, що під час зіткнень з демонстрантами загинув поліцейський. Тим часом, "Червоний Хрест" заявив, що надав допомогу 117 людям з травмами на місці події, а ще 55 осіб були доставлені в лікарню.

Відзначається, що прем'єр-міністр Хасан Діабі назвав єдиним виходом з ситуації, що склалася, дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо, президент Лівану озвучив нову несподівану причину вибуху в Бейруті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини