Головна Новини Світ Близький Схід Ситуація в Нагірному Карабасі загострюється: на кордоні Азербайджану і Вірменії поновилися бої
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація в Нагірному Карабасі загострюється: на кордоні Азербайджану і Вірменії поновилися бої

Азербайджан і Вірменія звинувачують один одного в порушенні режиму припинення вогню на кордоні

16 липня 2020, 09:35 comments1113
Поділіться публікацією:








Обстановка в Нагірному Карабасі все більше загострюється. Сьогодні вночі на кордоні Азербайджану і Вірменії поновилися бої, а снаряди полетіли в бік прикордонних сіл, де живе мирне населення. Про це повідомили в Міністерстві оборони Азербайджану.

Ситуація в Нагірному Карабасі загострюється: на кордоні Азербайджану і Вірменії поновилися бої

Зменшити градус напруги в районі Нагірного Карабаху поки що не вдається. Сьогодні вночі жителів сіл на кордоні Азербайджану і Вірменії знову розбудили постріли.

"Військові підрозділи Вірменії знову спробували атакувати позиції армії Азербайджану на ділянці кордону в Товузькому районі", — повідомили в оборонному відомстві Азербайджану. Там заявили, що під вогнем з мінометів і великокаліберної зброї виявилися села Гушчу, Агдам, Вахідлі і Дондар. Інформації про постраждалих серед мирних громадян немає.


Водночас, про обстріл з боку Азербайджану заявили й у Вірменії та звинуватили противника в порушенні режиму тиші.

"Близько 3:40 за місцевим часом вірменські військові зупинили диверсантів противника, які збиралися здійснити прорив. Після боїв вони зазнали втрат і були відкинуті. Після чого о 5:20 азербайджанські підрозділи з гаубиць Д-30 обстріляли села Айгепар і Мовсес", — заявила прессекретар Міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян.

Війна за Нагірний Карабах між Азербайджаном і Вірменією триває близько 30 років. Міжнародна спільнота, у своїй більшості, визнає цей регіон територією Азербайджану. При цьому живуть там, в основному, етнічні вірмени. Сам Нагірний Карабах в 90-х визнав себе незалежною державою. Проте в ООН його досі таким не вважають.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що на Донбасі бойовики відкрили вогонь по українських військових з ПТРК "Фагот".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини