Головна Новини Світ Близький Схід Трагедія Бейрута: кількість жертв перевалило за 200, топ-чиновниця пішла у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагедія Бейрута: кількість жертв перевалило за 200, топ-чиновниця пішла у відставку

В ході антиурядових мітингів у Бейруті міністр інформації Мана Абдель Самад покинула пост

9 серпня 2020, 18:50
Поділіться публікацією:

Міністр інформації Лівану Мана Абдель Самад пішла у відставку, оскільки визнала, що уряд не зміг виправдати очікувань населення країни. Про це повідомляє видання The Guardian.

Трагедія Бейрута: кількість жертв перевалило за 200, топ-чиновниця пішла у відставку

Так, чиновниця вийшла зі складу керівництва держави, позначивши, що це жест визнання провини перед усіма жертвами жахливого вибуху в Бейруті , кількість загиблих від якого досягло 220 чоловік.

приношу вибачення Лівану, чиї сподівання ми не змогли виправдати, необхідні зміни дій уряду так і не пішли", — вказала Самад, зазначивши, що підтримує справедливі вимоги народу про відставку уряду.

Відзначається, що Мана Абдель Самад прийшла на посаду глави Міністерства інформації лише в січні поточного року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бейруті розгорнулася масштабна народна акція проти уряду із закликом до нього піти у відставку. Напередодні л Іванці палили багаття, громили магазини і закидали силовиків у парламенту камінням. Ті у відповідь відкрили сльозогінний газ. Відзначимо, що напередодні про свою відставку заявили депутат Марван Хамаде і посол Лівану в Йорданії Трейсі Чамун, який вважає, що країні потрібно нове керівництво. Згідно з останньою інформацією, в справі про смертельні вибухи в Бейруті вже 16 затриманих.

Місцева влада стверджує, що трагедія сталася через загоряння на складі в порту, де зберігався вантаж нітрату амонію — його використовують і як вибухівку, і як добрива. Кажуть, що в приміщенні проводили зварювальні роботи, і вогонь перекинувся на піротехніку, а після — і на селітру. Однак жителі Лівану, понад 300 000 яких залишилися без житла, звинувачують у всьому владу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини