Головна Новини Світ Решта світу У США розкритикували російську вакцину від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розкритикували російську вакцину від коронавірусу

Російська вакцина від коронавірусу могла пройти не всі етапи досліджень, - головний інфекціоніст США

12 серпня 2020, 08:29
Поділіться публікацією:

Російська вакцина від коронавірусу може виявитися неефективною. У цьому впевнений головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі. Препарат зареєстрували занадто швидко і це викликало сумніви у багатьох фахівців, - розповів Фаучі під час експертної дискусії на телеканалі National Geographic.

У США розкритикували російську вакцину від коронавірусу

Вакцина від коронавірусу. Фото: РИА Новости

Про те, що їм вдалося зареєструвати першу у світі вакцину від коронавірусу COVID-19, в Росії заявили напередодні. Президент Володимир Путін навіть похвалився, що його дочка особисто протестувала на собі цей препарат. Але в тому, що вакцина дійсно може спрацювати, засумнівалися в США.

"Дуже хочу сподіватися на те, що росіяни все ж підтвердили безпеку та ефективність такої вакцини. Але поки що у мене великі сумніви в тому, що вони це зробили", — сказав керівник Американського інституту інфекційних і алергічних захворювань.

Росіян головний інфекціоніст розкритикував, зокрема, за те, що від моменту старту випробувань до реєстрації препарату пройшло не так вже й багато часу.

"Розробити будь-яку вакцину і підтвердити, що вона ефективна і безпечна, — це ж різні речі. Наприклад, ми працюємо зараз з шістьма вакцинами, навіть більше. Ми могли б ризикнути та дати людям те, що може насправді не працювати або навіть зашкодити їхньому здоров'ю. За бажання ми можемо почати вакцинувати всіх хоч наступного тижня. Але це так не працює. Препарат повинен пройти всі етапи сертифікації ", — пояснив Фаучі.

До слова, в Росії раніше заявили, що третя фаза клінічних випробувань вітчизняної вакцини від коронавірусу почнеться вже після реєстрації препарату.

Також "Коментарі" розповідали про те, коли вакцина від коронавірусу може з'явитися в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини