Головна Новини Світ Росія Екологічна катастрофа на Камчатці: вчені повідомили про загибель 95% мешканців морського дна
commentss НОВИНИ Всі новини

Екологічна катастрофа на Камчатці: вчені повідомили про загибель 95% мешканців морського дна

За словами одного з членів підводної експедиції, після занурення у нього з'явилися ознаки хімічного опіку слизової

6 жовтня 2020, 17:24
Поділіться публікацією:

У Авачинської бухті на Камчатці в результаті масштабних викидів в воду продуктів нафтопереробки сталася масова загибель мешканців морського дна. Про це повідомляє прес-служба Кроноцкого заповідника, представники якого спільно з КамчатНІРО і Камчатський філією Тихоокеанського інституту географії здійснили відповідні дослідження.

Екологічна катастрофа на Камчатці: вчені повідомили про загибель 95% мешканців морського дна

Фото: REUTERS

Так, за звітами фахівців, в результаті їх занурень біля гирла річки Наличево, на мисі Наличево, в районі острова Старічкова, в бухтах Тиха і Порятунку, був зафіксований факт масової загибелі донних організмів на глибині від 10 до 15 м.

"Збереглися окремі великі риби, креветки, краби, але в дуже невеликій кількості", — заявив науковий співробітник Кроноцкого заповідника і Тихоокеанського інституту географії Іван Уастов на зустрічі з губернатором Володимиром Солодовим.

За словами вчених, ні ссавці, ні пернаті на даний момент не постраждали. Також, не були виявлені факти викиду на берег останків морських тварин.

Також дослідники звернули увагу на нехарактерний відтінок води в придонних шарах, "коричневу піну і дуже убогий підводний світ тварин".

Відомо, що, в результаті заборів проб води біля узбережжя півострова було виявлено чотириразове перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів і дворазове перевищення норми фенолу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що серфери розповіли шокуючі подробиці про масштабне забруднення океану у Камчатського узбережжя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини