Головна Новини Світ Росія Олексія Навального висунули на Нобелівську премію миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Олексія Навального висунули на Нобелівську премію миру

Кандидатуру російського опозиціонера на престижну премію висунули авторитетні вчені з Росії та інших країн

17 вересня 2020, 14:37
Поділіться публікацією:

Глава Фонду боротьби з корупцією і найбільш яскравий представник опозиції в Росії Олексій Навальний висунутий як кандидат на Нобелівську премію миру. Про це повідомляє видання "Медуза", посилаючись на російського професора, який викладає в університеті Ратгерс в Нью-Джерсі Сергія Єрофєєва.

Олексія Навального висунули на Нобелівську премію миру

У своєму інтерв'ю ліберально налаштованому телеканалу "Дождь" Єрофєєв заявив, що в цьому році ряд авторитетних вчених на Заході, які відстежують події в Росії, стали ініціаторами висунення Навального.

"Я не стану називати конкретних імен, це буде некоректно, але серед тих, хто підтримав кандидатуру Олексія Навального, є "великі люди", — зауважив професор.

При цьому раніше Єрофєєв вже коментував цю можливість для Навального, оскільки "вона вже давно витала в повітрі".

"Останні події підштовхнули деяку частину міжнародної наукової спільноти, і навіть ту частину, яка раніше  була байдужа до діяльності Навального, в тому числі в Росії. Серед моїх колег є такі, які сказали, що досі не довіряли йому або не помічали його діяльності. Але отруєння та повернення з коми надихнуло колег, щоб цей крок зробити. Вони зважилися на це тому що розуміють, наскільки важливо це для Росії і для світу ", — уклав він.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що минулого року Олексія Навального номінували на престижну премію ім. Андрія Сахарова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини