Головна Новини Світ Росія Відповідні санкції. Росія розширить список представників ЄС, яким заборонений в'їзд в країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Відповідні санкції. Росія розширить список представників ЄС, яким заборонений в'їзд в країну

Росія на паритетній основі розширить "чорний список" громадян країн ЄС і співробітників європейських інституцій як відповідь на санкції з боку Євросоюзу

23 вересня 2020, 21:51
Поділіться публікацією:

Російська Федерація розширює список представників країн Євросоюзу, яким буде заборонений в'їзд на територію країни. Про це йдеться в зверненні зовнішньополітичного відомства Росії, опублікованому 23 вересня.

Відповідні санкції. Росія розширить список представників ЄС, яким заборонений в'їзд в країну

Джерело: МЗС Россії в Нідерландах

МЗС Росії у своїй заяві зазначає ряд недружніх по відношенню до РФ кроків Євросоюзу. Також в зверненні підкреслюється, що ЄС порушує всі міжнародні норми, розширюючи список санкцій щодо Російської держави.

У повідомленні сказано, що російська влада неодноразово попереджала ЄС про згубність таких кроків, але відповідної реакції, крім як введення чергових обмежень, від альянсу не отримали.

Крім того, в російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що змушені застосувати заходи у відповідь на розширення санкційного інструментарію ЄС.

"У відповідь на дії Європейського союзу російською стороною прийнято рішення про розширення відповідного списку представників країн-членів та інституцій ЄС, яким заборонено в'їзд на територію Російської Федерації. Число фігурантів російського списку доведено до паритетного з наявним списком Євросоюзу", — підкреслюється в заяві МЗС РФ.

Представники Міністерства звертають увагу, що Москва залишає за собою право на прийняття подальших заходів, якщо Брюссель піде шляхом "продовження конфронтаційної лінії".

Як раніше повідомляли "Коментарі", 10 вересня Євросоюз продовжив на півроку санкції проти РФ за порушення територіальної цілісності України. Заходи у вигляді обмежень у видачі віз і заморожування активів будуть застосовуватися до 175 особам і 44 організацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини