Головна Новини Світ Пiвденна Америка Мексиканські археологи знайшли перший корабель, на якому перевозили невільників із цивілізації Майя
commentss НОВИНИ Всі новини

Мексиканські археологи знайшли перший корабель, на якому перевозили невільників із цивілізації Майя

Знайдений корабель перевозив рабів з народів Майя після скасування рабства

21 вересня 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Археологи в Мексиці підтвердили, що судно, виявлена біля берегів півострова Юкатан, колись перевозило захоплених представників народу майя, які були продані в рабство. Про це пише CNN.

Мексиканські археологи знайшли перший корабель, на якому перевозили невільників із цивілізації Майя

За даними мексиканського Національного інституту антропології та історії, це перший невільничий корабель Майя, який колись вдалося виявити. Корабель був виявлений археологами в Мексиканській затоці у двох морських милях від Сизаля в 2017 році. Але знадобилося три роки досліджень, щоб підтвердити, що це був невільничий корабель майя.

Корабель незаконно захопив і перевозив щомісяця від 25 до 30 представників майя на Кубу, де вони були змушені працювати на полях цукрової тростини в період з 1855 по 1861 рік. Це було під час повстання, відомого як кастова війна.

"Кожен раб був проданий посередникам за 25 песо, і вони перепродали їх в Гавані за 160 песо для чоловіків і 120 песо для жінок", — йдеться в пресрелізі археолога Інаха Хелени Барба Майнеке.

Корабель затонув 19 вересня 1861 року по дорозі на Кубу, довівши, що рабство тривало, всупереч скасуванню рабства в Мексиці в 1829 році та виданий в тому ж році указ про заборону примусового вивезення людей майя.

Археологи підтвердили ідентичність корабля за його котлами, які вибухнули та викликали загоряння човна, а також по дерев'яному корпусу бортового колісного апарату. Вони також виявили артефакти, в тому числі осколки скла від пляшок, кераміку і вісім латунних столових приладів, використовуваних пасажирами першого класу на борту.

У результаті аварії загинула половина з 80 членів екіпажу і 60 пасажирів, які перебували на борту. Неясно, скільки із загиблих включало рабів майя, оскільки вони були перераховані як вантаж і товар, а не пасажири.

Раніше "Коментарі" писали, що археологи виявили в Мексиці руїни величезного палацу, який належав древній цивілізації майя, що виникла в першому тисячолітті до нашої ери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини