Головна Новини Світ Пiвденна Америка Стріла знайшла свою ціль: аборигени жорстоко розправилися з експертом по диким племенам
commentss НОВИНИ Всі новини

Стріла знайшла свою ціль: аборигени жорстоко розправилися з експертом по диким племенам

Поранений Ріелі Франціскато зумів витягнути стрілу, але практично відразу помер

12 вересня 2020, 18:09 comments1180
Поділіться публікацією:

Ведучий бразильський експерт по ізольованим племенам Амазонії був убитий стрілою, що потрапила йому в груди, коли він наближався до місця проживання корінних жителів. Про це повідомляє BBC.

Стріла знайшла свою ціль: аборигени жорстоко розправилися з експертом по диким племенам

56-річний Ріелі Франціскато помер в середу у віддаленому районі штату Рондонія на північному заході Бразилії. Він був в цьому районі, щоб спостерігати за племенем в рамках своєї роботи на урядове агентство корінних народів Фунай. Наукове товариство, засноване Франціскато, описало його як "чудового, серйозного і відданого справі професіонала".

Асоціація захисту навколишнього середовища Канінде, яку він допоміг створити в 1980-х роках, заявила, що корінні жителі часто не здатні відрізнити друга від ворога.

Свідки розповіли, що Франціскато і його супутники були обстріляні, коли підійшли до групи корінних жителів. За словами свідків, Франціскато, якого супроводжували поліцейські, спробував сховатися за автомобілем, але був поранений стрілою в груди.

Поліцейський, який був свідком інциденту, сказав, що Франціскато зумів вийняти стрілу, яка потрапила йому вище серця. "Він скрикнув, витягнув стрілу з грудей, пробіг 50 метрів і впав неживим", — сказав офіцер в аудіозаписи, опублікованому в соціальних мережах.

Місцевий фотокореспондент Габріель Учіда повідомив агентству новин AFP, що Франціскато намагався спостерігати за племенем, відомим як "ізольована група на річці Каутарі".

Як повідомляло видання "Коментарі", Емінема погрожували вбити у власному будинку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини