Головна Новини Світ США Агітація Трампа та фото протестувальників в Україні: навіщо політтехнологи використали фото з Євромайдану
commentss НОВИНИ Всі новини

Агітація Трампа та фото протестувальників в Україні: навіщо політтехнологи використали фото з Євромайдану

Експерти розповіли порталу «Коментарі», чи варто шукати сенс у використанні фотографій часів Євромайдану у передвиборній кампанії Трампа

23 липня 2020, 19:24 comments1111
Поділіться публікацією:

У рекламі передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа використовували фото протестувальників під час Революції гідності в Україні у 2014 році, щоб проілюструвати "хаос і насильство".  "Коментарі" разом з експертами розбиралися випадково чи спеціально це було зроблено і чи варто на це реагувати Україні.

Агітація Трампа та фото протестувальників в Україні: навіщо політтехнологи використали фото з Євромайдану

Фото протестувальників в Україні в агітації Трампа: випадковий збіг

Політексперт, кандидат політичних наук Олександр Палій припускає, що стався випадковий збіг.

"Взагалі більшість дій, пов'язаних у США з американською політикою, мають переважно суто внутрішню мотивацію, – зазначає експерт. – Швидше за все, піарникам Трампа необхідно було для підтвердження мотивації своїх передвиборчих меседжів фото з білими протестувальниками, щоб не роздмухувати ситуацію з протестами, наявну в США".

Україні на офіційному рівні не варто звертати на цю ситуацію особливу увагу, впевнений Олександр Палій.

"Нам треба триматися якомога більш нейтрально в американській виборчій кампанії", – підкреслює політексперт.

Фото протестувальників в Україні в агітації Трампа: без всякого підтексту

Викладач Київського національного університету імені Тараса Шевченка, політолог Петро Олещук закликає не шукати якийсь підтекст у тому, що сталося.

"Фото та відео з Майдану часто використовувалися в різній інформаційній продукції через їх ефектність і поширеність. Навряд чи багато американців розпізнають у цьому зв'язок з Майданом", – вважає політолог.

Втім, зазначає Петро Олещук, не викликає сумнівів, що у Трампа своєрідне ставлення до України як до країни, яка створює для нього проблеми.

"Проте в такому випадку я все ж припущу випадковість", – каже політолог.

Фото протестувальників в Україні в агітації Трампа: не варто надавати значення

Експерт аналітичного центру Democracy House Анатолій Октисюк закликає не надавати інциденту серйозного значення.

"Зрозуміло, що в оточенні Трампа є люди, які нелюбовні до України, – зазначає експерт. – У тому числі ті, кого привів туди Манфорт (Пол Манафорт – американський юрист, лобіст і політконсультант, керівник виборчої кампанії кандидата в президенти США Дональда Трампа в червні-серпні 2016 року; 30 жовтня 2017 року був заарештований в рамках зазначеного розслідування, і йому були пред'явлені звинувачення у змові проти США та у відмиванні грошей – ред.). Не дивно, що вони намагаються використати Україну як залякування для своїх виборців. Мовляв, дивіться, що може бути і у нас...".

Анатолій Октисюк нагадує недавній випадок з адвокатом Трампа – Рудольфом Джуліані – який відобразити карту України без півострова Крим, який Росія анексувала у березні 2014 року. Та й сам Трамп, якщо судити із записів Болтона (радник президента США з національної безпеки з 9 квітня 2018 по 10 вересня 2019 року; цього літа вийшла його книга "Кімната, де це сталося: мемуари Білого дому", в якій Болтон жорстко критикує Трампа – ред.), досить упереджено ставиться до України, відзначає аналітик.

"Зациклюватися на цьому не варто. У США на темі будуть хайпувати демократи, в Україні їх партнери – грантоїди, соросята... Але для влади немає сенсу в це вплутуватися. Відносини між Україною та США і так напружені".

Раніше "Коментарі" писали, що афроамериканський репер, актор і підприємець Каньє Уест може бути лише технічним кандидатом на президентських виборах у США. "Коментарі" розбиралися, чому існує така ймовірність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини