Головна Новини Світ США Колишнього поліцейського, якого звинувачують у смерті Джорджа Флойда, звільнили під заставу в 1 мільйон доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього поліцейського, якого звинувачують у смерті Джорджа Флойда, звільнили під заставу в 1 мільйон доларів

Колишньому поліцейському заборонено працювати в правоохоронних органах і володіти зброєю, а також контактувати з родиною вбитого

8 жовтня 2020, 02:40
Поділіться публікацією:

Колишнього співробітника поліції Міннеаполіса (штат Міннесота, США), якого звинувачують в убивстві афроамериканця Джорджа Флойда, Дерека Шовена звільнили з виправної установи після внесення застави в розмірі 1 мільйона доларів, згідно з приписом суду. Про це повідомляє Reuters.

Колишнього поліцейського, якого звинувачують у смерті Джорджа Флойда, звільнили під заставу в 1 мільйон доларів

Шовена звинувачували у вбивстві другого і третього ступеня і ненавмисному вбивстві 25 травня афроамериканця Флойда, після того, як співробітник поліції майже дев'ять хвилин стояв на колінах у нього на шиї. Відеозаписи цього інциденту викликали загальнонаціональні протести проти жорстокості поліції та расизму.

У середу вдень губернатор Тім Уолц активізував Національну гвардію Міннесоти, щоб допомогти правоохоронним органам Міннеаполіса відреагувати на потенційні порушення громадського порядку через новини про звільнення Шовена.

Ерік Нельсон, адвокат Шовена, відмовився від коментарів агентству Reuters.

"Звільнення Дерека Шовена під заставу є болючим нагадуванням сім'ї Джорджа Флойда про те, що ми все ще далекі від досягнення справедливості для Джорджа", — йдеться в заяві адвокатів сім'ї Флойда.

Безумовна застава була встановлена в розмірі 1,25 млн дол., або 1 млн дол. з певними умовами. Умови, встановлені на слуханнях у справі про заставу, включали заборону на роботу в правоохоронних органах і контакти з сім'єю Флойда. Шовен також зобов'язаний здати всі ліцензії або дозволи на вогнепальну зброю.

Нагадаємо, в судових документах говорилося, що звільнений працівник поліції Міннеаполіса отримає серйозні звинувачення у вбивстві, а троє інших звільнених офіцерів будуть звинувачені в пособництві в смерті беззбройного чорношкірого людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини