Головна Новини Світ США Криваві протести: на місці стрілянини в США знайшли ще кілька трупів
commentss НОВИНИ Всі новини

Криваві протести: на місці стрілянини в США знайшли ще кілька трупів

Через сутички під час антиполіцейських протестів в США загинули, щонайменше, 11 людей. Убиті є і серед мітингувальників, і серед правоохоронців, - АР

3 червня 2020, 08:11 comments1848
Поділіться публікацією:








Щонайменше, 11 людей загинули під час протестів, які вже тиждень не вщухають в США. Мирні мітинги переросли у криваві зіткнення і перестрілки між мітингувальниками і поліцейськими. Убиті є з обох сторін, повідомляє агентство Associated Press.

Криваві протести: на місці стрілянини в США знайшли ще кілька трупів

Люди вийшли на вулиці різних міст в Штатах, коли під час затримання помер афро-американець Джордж Флойд. Поліцейський застосував задушливий прийом, але не розрахував сили. Затриманий помер. Спочатку люди вийшли з мирними протестами. Однак незабаром вони вийшли з-під контролю і обернулися масовими заворушеннями, мародерством і сутичками з поліцією. За даними АР, загиблі є в дев'яти містах: Луїсвіллі, Окленді, Сент-Луїсі, Індіанаполісі, Давенпорті, Омасі, Міннеаполісі, Детройті і в передмісті Чикаго. Наприклад, в Девенпорті тіло чоловіка знайшли поряд з місцем перестрілки вже після закінчення мітингу. А в Сент-Луїсі мародери застрелили відставного співробітника поліції.

Біля Білого дому у Вашингтоні люди теж не розходяться. Напередодні вони стали перед будівлею Капітолію на коліна, — в знак солідарності з жертвами поліцейського насильства. До акції протесту приєдналися кілька сенаторів.

Мирні протести пройшли у Філадельфії та Вашингтоні. У Нью-Йорку мітингувальники влаштували марш на 86-ій вулиці Манхеттена. Ще один марш відбувся в Х'юстоні, місті звідки Джордж Флойд родом.

Разом з тим, на П'ятій Авеню в Нью-Йорку демонстранти знову громили і палили магазини. Горів торговий центр в Лос-Анджелесі. Кілька поліцейських були поранені під час зіткнень в Сент-Луїсі, Бронксі і Лас-Вегасі.


Якщо криваві сутички на вулицях США не вщухнуть, президент Дональд Трамп уже пообіцяв підключити армію.

Тим часом, в Міннесоті, звідки почалися протести, пообіцяли перевірити діяльність поліцейських за останні 10 років. Провести розслідування пообіцяв губернатор штату.

В знак солідарності з американцями на антиполицейские і антирасистські протести почали виходити люди і в інших країнах. Першою була Австралія. Тепер до неї приєдналася Франція. Масова демонстрація зібралася в Парижі. Поліцейські розганяли натовп сльозогінним газом. Протестувальники, у свою чергу, кидали в правоохоронців пляшки та будували барикади. Під час зіткнень виникло дві пожежі.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що під час протестів у США постраждала українська журналістка. Мабуть, після такого робочого дня їй доведеться ще довго оговтуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: apnews.com/864cb5c14ba08b4411a16577042d0773
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини