Головна Новини Світ США Лісові пожежі у США: близько півмільйона людей в Орегоні змушені покинути свої будинки
commentss НОВИНИ Всі новини

Лісові пожежі у США: близько півмільйона людей в Орегоні змушені покинути свої будинки

Пожежі в Каліфорнії називають найсильнішими в історії

12 вересня 2020, 02:14 comments1083
Поділіться публікацією:

Близько півмільйона людей в Орегоні, або 10% населення штату, отримали наказ евакуюватися в п'ятницю. Жителям Портленда, найбільшого міста в штаті, було наказано бути готовими до від'їзду, оскільки екстремальні лісові пожежі, викликані вітром, поглинули західне узбережжя США. В результаті чого загинули, щонайменше, 24 людини. Про це пише Reuters.

Лісові пожежі у США: близько півмільйона людей в Орегоні змушені покинути свої будинки

Близько сотні лісових пожеж зараз вирують на західному узбережжі США, в результаті чого штати Каліфорнія, Орегон і Вашингтон виявилися повністю оповиті димом. Місцеві жителі повідомляють, що через дим і гар в повітрі на вулиці неможливо дихати.

Найбільше руйнувань пожежі завдали штату Орегон. При цьому, про точну кількість жертв поки рано судити, через те, що рятувальники все ще не можуть дістатися до деяких районів.

Молалла, громада приблизно в 40 км на південь від центру Портленда, була покрита попелом міста-примари після того, як його більш ніж 9000 жителів евакуювалися, і тільки 30 осіб відмовилися покинути місто, повідомила пожежна служба міста.

Коли в п'ятницю вітер стих, а рівень вологості підвищився, пожежники запустили безпілотники в апокаліптичний жовтуватий зміг, щоб побачити, наскільки близько полум'я.

Полум'я перескакує з лісових пожеж, що бушували в чагарниках і лісах, на приміські пожежі, коли полум'я перескакує від будинку до будинку.

У сусідньому штаті Вашингтон на півночі онлайн-відео з району Такома показало, що пожежі починаються в житловому районі і починають горіти будинки, місцеві жителі бігають від хати до хати, щоб попередити сусідів.

Число загиблих в результаті розпочатої в серпні облоги пожеж на західному узбережжі виросло до 24 осіб після того, як пізно ввечері в четвер семеро людей були знайдені мертвими у спалених гірських громадах приблизно за 137 км на північ від Сакраменто, штат Каліфорнія, повідомляє державне пожежне управління Cal Fire.

Парадиз, місто, зруйноване найбільш смертоносною лісовою пожежею Каліфорнії у 2018 році, мало найгірший у світі індекс якості повітря, рівний 592, згідно з сайтом моніторингу PurpleAir, через те, що дві з найбільших пожеж штату горіли по обидва боки від нього.

Більше 68 тис. осіб були евакуйовані в Каліфорнії, де найбільша пожежа в історії штату спалив понад 299 470 га в Національному лісі Мендосино приблизно в 190 км на північний захід від Сакраменто.

Вчені говорять, що зміни клімату сприяли збільшенню екстремумів у вологі та сухі сезони, в результаті чого рослинність процвітала, а потім висихала, залишаючи паливо для пожеж.

Лісові пожежі спалили більше ніж 1,25 млн га в Каліфорнії в цьому році, що є рекордом для будь-якого року, причому шість з 20 найбільших лісових пожеж в історії штату сталися за останні дев'ять місяців.

Лісові пожежі у США: близько півмільйона людей в Орегоні змушені покинути свої будинки - фото 2
Лісові пожежі у США: близько півмільйона людей в Орегоні змушені покинути свої будинки - фото 3
Лісові пожежі у США: близько півмільйона людей в Орегоні змушені покинути свої будинки - фото 4
Лісові пожежі у США: близько півмільйона людей в Орегоні змушені покинути свої будинки - фото 5

Раніше "Коментарі" писали, що рекордних масштабів досягли лісові пожежі в Каліфорнії (США). Стихія охопила майже 882 тисячі гектарів території. Подібного не траплялося за всю історію метеоспостережень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини