Головна Новини Світ США На озброєнні американських військових з'явиться сарана
commentss НОВИНИ Всі новини

На озброєнні американських військових з'явиться сарана

На замовлення військово-морських сил США американські вчені створили з сарани кіборгів-саперів

18 серпня 2020, 08:46 comments1862
Поділіться публікацією:

Поруч з танками та літаками на озброєнні армії США зовсім скоро може з'явитися сарана. Комах-кіборгів, які зможуть виконувати функції саперів, для військових створили дослідники Університету Вашингтона з Сент-Луїса, повідомляє ScienceDaily.

На озброєнні американських військових з'явиться сарана

Сарана. Фото: bershoz.com

Сарана незабаром перестане бути просто шкідником. Американські військові націлені серйозно використовувати комах для пошуку вибухівки. У цьому армійцям допомогли вчені, створивши спеціальних кіборгів. У мозок сарани дослідники вживили електроди. Завдяки цьому вони бачать, як саме комаха реагує на різні запахи, в тому числі й запах вибухівки.

"Щоб виявити вибухівку, сарані цілком достатньо одного лише запаху. При цьому комаха може визначити його природу. Тобто, сарана-кіборг може досить швидко відрізнити динітротолуол від тротилу. Нейтрони в мозку комахи на ці речовини реагують по-різному ", — повідомили вчені.

Дослідники також розробили систему передачі інформації з мозку сарани людині. Таким чином військові зможуть дізнатися не тільки рід вибухової речовини, а й місце його розташування.

"Ми провели складну хірургічну процедуру і змогли приєднати електроди до мозку сарани таким чином, що вони не заважають їй вільно пересуватися", — відзначили дослідники.

Попереду на сарану-кіборга чекають ще одні випробування — в польових умовах. Лише після цього її офіційно зможуть взяти на озброєння.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Індія постраждала від навали сарани.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини