Головна Новини Світ США На південне узбережжя США обрушився потужний ураган «Лаура»: є жертви і серйозні руйнування
commentss НОВИНИ Всі новини

На південне узбережжя США обрушився потужний ураган «Лаура»: є жертви і серйозні руйнування

"Лаура" зруйнувала пам'ятник конфедератам перед будівлею суду в місті Лейк-Чарльз. Саме цей монумент раніше безуспішно намагалися демонтувати активісти по боротьбі з расизмом

28 серпня 2020, 22:07 comments1077
Поділіться публікацією:

Один з найпотужніших ураганів в історії США "Лаура" наблизився до узбережжя країни і вдарив по штату Луїзіана. Про це повідомляє агентство The Associated Press .

На південне узбережжя США обрушився потужний ураган «Лаура»: є жертви і серйозні руйнування

Фото Reuters

Майже мільйон будинків і підприємств були знеструмлені, а квартали міста перетворилися на руїни. Ураган, якому було присвоєно четвертий ступінь небезпеки, руйнував будинки, вибиваючи вікна, зриваючи дахи, ламав і виривав із землі дерева і опори електропередач. Штормова хвиля змивала все на своєму шляху, заливаючи узбережжі.

Повідомляється, що "Лаура" зруйнувала пам'ятник конфедератам перед будівлею суду в місті Лейк-Чарльз. Саме цей монумент раніше безуспішно намагалися демонтувати активісти по боротьбі з расизмом.

В аеропорту міста Лейк-Чарльз ураганний вітер піднімав у повітря і перевертав літаки. На місцевій телестанції KPLC-TV впала частина телевежі.

Ураган пошкодив хімічне підприємство, в результаті аварії стався витік хімікатів, що використовуються при виробництві миючих засобів.

Максимальна швидкість вітру сягала понад 240 км /год. Через півдоби після виходу на сушу "Лаура" "вгамувалася", перетворившись на тропічний шторм. Зараз вона рухається у напрямку  кордону штату Арканзас.

На даний момент відомо про загибель як мінімум шести осіб, серед яких 14-річна дівчинка, яку задавило дерево.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" опублікували фотографії наслідків тропічного шторму "Лаура".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини