Головна Новини Світ США Повстання афроамериканців в штаті Вісконсін: Трамп відправив армію в місто Кеноша
commentss НОВИНИ Всі новини

Повстання афроамериканців в штаті Вісконсін: Трамп відправив армію в місто Кеноша

За словами лідера США, влада штату попросили підтримки федеральної поліції і національної гвардії для наведення громадського порядку в місті Кеноша

26 серпня 2020, 23:15
Поділіться публікацією:

У штаті Вісконсін не вщухають заворушення з приводу поранення поліцейськими 29-річного афроамериканця Джейкоба Блейка. У середу, 26 серпня, Дональд Трамп заявив, що влада штату попросила підтримки федеральної поліції і національної гвардії для наведення громадського порядку в місті Кеноша — про це він написав у своєму Twitter.

Повстання афроамериканців в штаті Вісконсін: Трамп відправив армію в місто Кеноша

Фото: Reuters

"Сьогодні я пошлю федеральні правоохоронні органи і національну гвардію в місто Кеноша, штат Вісконсін, щоб відновити закон і порядок!" — написав Трамп.

Як стало відомо "Коментарям", темношкірий Блейк намагався розняти двох  жінок, після чого в нього вистрілили поліцейські.

Реакцією на це буквально  наступного дня стали погроми і грабежі. Протестуючі винесли двері будівлі міського суду, підпалили кілька будівель і авто. У відповідь на протести міська влада ввела комендантську годину.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в двох штатах США знищені пам'ятники Христофору Колумбу, адже першовідкривач Америки Христофор Колумб відомий придушенням індіанців і підтримкою рабовласницького ладу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини