Головна Новини Світ США "Расові заворушення в США": у двох штатах знищені пам'ятники Христофору Колумбу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Расові заворушення в США": у двох штатах знищені пам'ятники Христофору Колумбу

Першовідкривач Америки Христофор Колумб відомий придушенням індіанців і підтримкою рабовласницького ладу

10 червня 2020, 21:46 comments2066
Поділіться публікацією:

У ході масових протестів у США, які тривають у зв'язку з расовою дискримінацією в країні і вбивством співробітниками поліції афроамериканця Джорджа Флойда, були сильно пошкоджені пам'ятники відомому мандрівникові і географу Христофору Колумбу. Про це передає видання NBC News.

"Расові заворушення в США": у двох штатах знищені пам'ятники Христофору Колумбу

Так, в штаті Віргінія протестувальники знесли пам'ятник і кинули його в озеро, а в Бостоні мармуровий Колумб був обезголовлений.

”Расові заворушення в США”: у двох штатах знищені пам'ятники Христофору Колумбу  - фото 2

”Расові заворушення в США”: у двох штатах знищені пам'ятники Христофору Колумбу  - фото 3

Преса зазначає, що протестувальники почали зносити пам'ятники Христофору Колумбу після "падіння" меморіалів, встановленням на честь конфедератів по всій країні.

Христофор Колумб протягом століть був однією з найбільш знакових і шанованих національних фігур, незважаючи на його місце в історії колонізації, поневолення і насильства щодо корінних американців.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що існуюче, буквально тяжке соціальне становище в США, зіграє свою роль у політичних перспективах президента Дональда Трампа, який буде балотуватися на пост американського лідера другий раз. Пока населення країни переживає непрості часи, адміністрація Трампа витрачає гроші на проекти, які не мають економічної доцільності. В кінці травня з космодрому на мисі Канаверал NASA здійснила запуск ракети з космічним кораблем Crew Dragon, розроблені мільярдером Илоном Маском, на Міжнародну космічну станцію. Політ в космос астронавтів Дага Херлі і Боба Бенкена ознаменував повернення США до космічній гонці, продемонстрував незалежність від Росії у сфері освоєння космосу, але обійшовся у величезні суми грошей, які могли бути витрачені на більш корисні цілі в умовах карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини