Головна Новини Світ США "Росія гальмує процес по врегулюванню ситуації на Донбасі", - США в ОБСЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Росія гальмує процес по врегулюванню ситуації на Донбасі", - США в ОБСЄ

Представник США в ОБСЄ Джеймс Гілмор переконаний, що припинення вогню на Донбасі цілком залежить від Москви

16 липня 2020, 14:55
Поділіться публікацією:

Постійний представник США в ОБСЄ Джеймс Гілмор дорікнув керівництву Росії в тому, що на Донеччині тривають кровопролитні бої, і поновлюються перестрілки. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна", посилаючись на заяву пресслужби.

"Росія гальмує процес по врегулюванню ситуації на Донбасі", - США в ОБСЄ

Так, на переконання американського дипломата, саме Росія не проявляє політичної волі для встановлення всеосяжного режиму тиші на сході України, про що лідери нормандського саміту домовилися в Парижі більш, аніж сім місяців тому.

"Замість цього за зазначений період жителі східної України пережили тисячі обстрілу загинули 8 місцевих жителів, поранення отримали 55 цивільних. Також були зруйновані будинки, у  критичному стані  знаходиться інфраструктура, окремого обурення заслуговує недавній обстріл під Зайцевим, коли в результаті пострілу снайпера загинув медик, здійснював евакуацію поранених", — обурено зазначив Гілмор.

При цьому він підкреслив, що всі зазначені негоди мирних жителів — результат зволікання Росії щодо інформування збройних формувань, які вона спонсорує, навчає і спільно проводить бойові дії.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посольство Британії в Україні закликав Росію припинити роздмухувати збройний конфлікт на Донбасі, який вона створила.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини