Головна Новини Світ США Санкції проти російської вакцини: США внесли до списка п’ять російських дослідницьких установ
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції проти російської вакцини: США внесли до списка п’ять російських дослідницьких установ

Вашингтон підозрює ці установи у співробітництві з Міністерством оборони РФ щодо розробки забороненої хімічної і біологічної зброї

26 серпня 2020, 22:48
Поділіться публікацією:

П'ять науково-дослідних інститутів Росії потрапили в нові санкційні списки США. Вашингтон підозрює ці установи у співробітництві з Міністерством оборони РФ щодо розробки забороненої хімічної і біологічної зброї — ця інформація з’явилась в документі на сайті Федерального реєстру при Міністерстві фінансів США.

Санкції проти російської вакцини: США внесли до списка п’ять російських дослідницьких установ

Фото: iStock

Зокрема, тепер під санкціями філії НДІ Міноборони в Єкатеринбурзі і Сергієвому Посаді, 33-й Центрально науково-дослідний випробувальний інститут Міноборони, ДержНДІОХТу і 48-й ЦНДІ Міноборони РФ. Останній працював над вакциною проти коронавируса спільно з Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені Гамалії.

 Ці установи відтепер обмежені в експорті, реекспорті та передачі товарів, які представляють ризики для нацбезпеки США.

 В той же час, російський політик Олег Морозов заявляє, що США таким чином прикривають свою невдачу в розробці вакцини та намагаються не допустити виходу російського препарату від COVID-19 на західні ринки.

 "Проти російської вакцини США ведуть війну відразу за двома напрямками: з одного боку, це питання престижу американської науки, яка в черговий раз програла нам і тепер прикриває свою поразку санкціями, а з іншого — голий розрахунок, а саме – США закриває західні ринки для нашої вакцини ", — сказав Морозов.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Вашингтон не визнає російську вакцину проти COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини