Головна Новини Світ США Шпигунські пристрасті: в США помилувала знаменитого ізраїльського спецагента
commentss НОВИНИ Всі новини

Шпигунські пристрасті: в США помилувала знаменитого ізраїльського спецагента

Шпигун передав спецслужбам Ізраїлю величезну кількість надсекретних документів

21 листопада 2020, 09:29
Поділіться публікацією:

Американець, перебуваючий у в'язниці з 1985 року за шпигунство на користь Ізраїлю, в п'ятницю був звільнений від суворих умов умовно-дострокового звільнення. Це дає йому можливість переїхати до Ізраїлю, повідомило Міністерство юстиції США.

Шпигунські пристрасті: в США помилувала знаменитого ізраїльського спецагента

ФОТО: The Times of Israel

Джонатан Поллард відсидів 30 років за крадіжку секретних документів США і був обмежений умовами умовно-дострокового звільнення в Сполучених Штатах з моменту його звільнення в 2015 році, незважаючи на тиск з боку Ізраїлю, щоб йому дозволили виїхати.

"Після розгляду справи пана Полларда Комісія США з умовно-дострокового звільнення виявила, що немає ніяких підстав думати, що він, ймовірно, порушить закон", — заявило міністерство юстиції.

66-річний Поллард був аналітиком розвідки ВМС США в середині 1980-х років, коли він вступив в контакт з ізраїльським полковником в Нью-Йорку і почав відправляти секретні документи в Ізраїль. Він отримав за це десятки тисяч доларів. Поллард передав Ізраїлю тисячі важливих американських документів, загостривши відносини між двома близькими союзниками.

Рейд Ізраїлю в жовтні 1985 року на штаб-квартиру Організації звільнення Палестини в Тунісі, в результаті якого загинуло близько 60 осіб, був спланований на основі інформації від Полларда, повідомляють документам ЦРУ, розсекречені в 2012 році.

Він був арештований в 1985 році і через два роки засуджений до довічного ув'язнення, незважаючи на те, що він визнав себе винним в угоді, яка, як очікували його адвокати, призведе до більш м'якого вироку.

Після звільнення в 2015 році на нього як і раніше діяла комендантська година, йому доводилося носити наручний монітор, і йому було заборонено працювати в будь-якій компанії, в комп'ютерних системах якої не було програмного забезпечення уряду США для моніторингу. Крім того, йому було заборонено виїжджати за кордон.

Як повідомляло видання "Коментарі", французький офіцер підозрюється в шпигунстві на користь РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини