Головна Новини Світ США США вдруге за тиждень перехопили біля берегів Аляски два російські бомбардувальники та реактивні літаки
commentss НОВИНИ Всі новини

США вдруге за тиждень перехопили біля берегів Аляски два російські бомбардувальники та реактивні літаки

Американська військова авіація зафіксувала два російські бомбардувальники, які увійшли в зону ідентифікації ППО біля узбережжя Аляски у вівторок увечері, що стало другим інцидентом за останній тиждень

18 червня 2020, 00:30 comments1447
Поділіться публікацією:

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки заявило в середу, що перше формування російських літаків складалося з двох бомбардувальників, супроводжуваних двома винищувачами. Російські бомбардувальники підтримувалися повітряно-десантним літаком раннього попередження і управління. Про це пише CNN.

США вдруге за тиждень перехопили біля берегів Аляски два російські бомбардувальники та реактивні літаки

Друге формування складалося з двох російських бомбардувальників, підтримуваних ще одним повітряним судном раннього попередження і управління. Російські військові літаки знаходилися в межах 32 морських миль від берегів Аляски, але залишалися в міжнародному повітряному просторі і ні разу не заходили в суверенний повітряний простір США.

За оцінками США, деякі російські польоти є просто тренувальними місіями. Але темпи активності можуть бути сигналом з боку Москви, що вони сповнені рішучості йти в ногу з американськими рейсами біля російських прибережних районів.

Згідно з повідомленням, опублікованим в Twitter Міноборони Росії, бомбардувальники виконували плановий політ над нейтральними водами Чукотського моря, Берингової моря, Охотського моря та північної частини Тихого океану.

Інцидент стався у вівторок услід за аналогічним інцидентом минулої середи, і це восьмий такий інцидент цього року, коли російські літаки проникли в канадські або аляскінські зони ідентифікації ППО.

У березні американські і канадські винищувачі перехопили два російські розвідувальні літаки, коли вони летіли над узбережжям Аляски. Крім того, у 2019 році біля берегів Аляски було зафіксовано кілька російських перехоплень військових літаків.

Раніше "Коментарі" писали, що зі Сполучених Штатів америки в Європу перекинули стратегічні бомбардувальники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини