Головна Новини Світ США США вийдуть з ВООЗ не раніше 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

США вийдуть з ВООЗ не раніше 2021 року

США заборгували ВООЗ понад 200 млн доларів у вигляді нарахованих внесків

7 липня 2020, 23:31
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати покинуть Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) 6 липня 2021 року, повідомила у вівторок Організація Об'єднаних Націй (ООН) після отримання офіційного повідомлення про рішення президента Дональда Трампа більше місяці тому. Про це пише Reuters.

США вийдуть з ВООЗ не раніше 2021 року

Трамп повинен був дати повідомлення про вихід США із агентства ООН, яке базується у Женеві, у відповідності зі спільною резолюцією конгресу США 1948 року, яка також зобов'язує Вашингтон виплачувати фінансову підтримку. Зараз Сполучені Штати повинні ВООЗ понад 200 млн дол. у вигляді нарахованих внесків, повідомляється на веб-сайті ВООЗ.

Після більш ніж 70-річного членства США вирішили вийти з ВООЗ після того, як Трамп звинуватив організацію в тому, що вона стала маріонеткою Китаю на тлі пандемії коронавірусу.

Трамп призупинив фінансування 194-членської організації у квітні, а потім у листі від 18 травня дав ВООЗ 30 днів, щоб взяти на себе зобов'язання по реформам. Він оголосив, що Сполучені Штати вийдуть з організації менше, ніж через два тижні.

Раніше "Коментарі" писали, що офіційні представники Всесвітньої організації здоров'я заявляють, що спалах бубонної чуми в північному регіоні Китаю не являє собою підвищеної загрози для міжнародного співтовариства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини