Головна Новини Світ США Трамп розірвав відносини США з ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп розірвав відносини США з ВООЗ

Трамп вважає, що ВООЗ не змогла здійснити «необхідні реформи»

29 травня 2020, 22:35 comments2205
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки розірвали стосунки зі Всесвітньої організацією охорони здоров'я. Про це повідомили у виданні Reuters з посиланням на слова американського президента Дональда Трампа.

Трамп розірвав відносини США з ВООЗ

За словами президента США, Всесвітня організація охорони здоров'я не змогла здійснити "необхідні реформи". Тепер Вашингтон планує перенаправити гроші, якими раніше спонсорували Світової організацію охорони здоров'я, в інші світові організації.

Дональд Трамп впевнений, що Всесвітню організацію охорони здоров'я повністю контролює Китай, який при цьому платить "всього" 40 мільйонів доларів у рік. Для порівняння: США виділять на фінансування ВООЗ 450 мільйонів доларів в рік. Принаймні, так заявив президент США виданню CNBC.

Ще 19 травня президент США зажадав "довести свою незалежність від Китаю" від Всесвітньої організації охорони здоров'я. В іншому разі Дональд Трамп погрожував позбавити організацію фінансування від США.

Також Трамп очікував структурних реформ від Всесвітньої організації охорони здоров'я. Він вважає, що організація не впоралася зі своїми обов'язками в умовах поширення пандемії коронавіруса Covid-19.

Як повідомляв портал "Коментарі", Франція відкриє Лувр і Ейфелеву вежу вже наступного тижня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини