Головна Новини Світ США У натовп протестувальників в США в'їхав автомобіль (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У натовп протестувальників в США в'їхав автомобіль (ВІДЕО)

У Сіетлі водій на швидкості в'їхав у натовп, а потім відкрив вогонь по протестувальниках

8 червня 2020, 09:35 comments1501
Поділіться публікацією:








Автомобіль на швидкості в'їхав у натовп мітингувальників в американському місті Сіетл. Про це пише видання The Seattle Times. Вискочивши з машини, водій почав розстрілювати людей, які прийшли на акцію протесту. Щонайменше, один з протестувальників опинився в лікарні.

У натовп протестувальників в США в'їхав автомобіль (ВІДЕО)

Сталося все в неділю ввечері за місцевим часом. Сотні людей вийшли на антирасистський протест. Акція була мирною і ніяких зіткнень не намічалося. У якийсь момент натовп протестувальників влетів легковий автомобіль. Люди встигли відскочити в сторону. Але раптом водій вийшов з машини і почав без розбору стріляти по мітингувальникам. Він поранив, щонайменше, одну людину. Протестувальник зараз у лікарні і його стан медики оцінюють як стабільний.

Незабаром поліція схопила нападника. Зараз з'ясовують, чому він вирішив атакувати демонстрантів.


Нагадаємо, що протести охопили США після того, як під час затримання загинув афроамериканець Джордж Флойд. Його схопили за підозрою у використанні фальшивих грошей. Один з поліцейських застосував задушливий прийом, однак не розрахував сили. Флойд невдовзі помер у кареті швидкої допомоги. До речі, сьогодні має відбутися перше судове засідання над поліцейським. Йому загрожує до 50 років за ґратами.

Подія спровокувала в США хвилю антиполіцейських і антирасистських протестів. Спочатку акції були мирними. Але потім деякі з них обернулися погромами, сутичками з поліцією і мародерством. Особливо страждають деякі райони Нью-Йорка.

Напередодні ж масштабний мітинг протестувальники зібрали біля Білого дому у Вашингтоні. Щоб забезпечити порядок, на вулиці столиці довелося виводити армію.

Також протестувальників в США підтримали і в інших країнах. Наприклад, у Лондоні на антирасистському мітингу помітили світову знаменитість.

Фото: The Seattle Times



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини