Головна Новини Світ США У США виявили бубонну чуму
commentss НОВИНИ Всі новини

У США виявили бубонну чуму

У місті Моррісон знайшли відразу 15 мертвих білок, які могли загинути від бубонної чуми

15 липня 2020, 09:24 comments1341
Поділіться публікацією:

Півтора десятка мертвих білок виявили в місті Моррісон в штаті Колорадо. Результати розтину однієї з них показали, що тварина загинула від бубонної чуми. Медики впевнені, що інших білок також скосила небезпечна інфекція, - пише "Голос Америки".

У США виявили бубонну чуму

Бубонну чуму в окрузі Джефферсон виявили вперше. Поки що вона вражає тільки тварин. Але ймовірність передачі до людини також висока, — зазначили в місцевому департаменті охорони здоров'я.

"Чума є інфекційним захворюванням. Якщо не вжити належних заходів, нею будуть заражатися і тварини, і люди", — йдеться в заяві.

Найвища ймовірність підхопити бубонну чуму — від укусів бліх. Саме вони є переносниками інфекції. Також заразитися можна, якщо тісно контактувати з хворим тваринам. Чума передається через кашель або при укусі. Що стосується тварин, то, за даними департаменту охорони здоров'я, найбільш сприйнятливими до бубонної чуми є кішки. Але хвороба не буде смертельною, якщо вчасно ввести тварині потрібний антибіотик. Собаки до чуми менш сприйнятливі, але, цілком, можуть бути переносниками.

Основні симптоми бубонної чуми — це різке підвищення температури, головний біль, нудота і сильний набряк лімфатичних вузлів.

Влада округу Джефферсон закликали всіх відразу ж звертатися до лікарів, якщо з'явилися подібні симптоми. При правильному і швидкому лікуванні людина може уникнути небезпечних наслідків бубонної чуми.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що планеті може загрожувати пандемія ще одного коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини