Чим Єгипет може бути небезпечним для іноземних туристів

"Чорний грибок" добрався до африканського континенту

В Єгипті підтвердили випадки захворюваності "чорним грибком" (мукормікозом), який вражає перехворілих на COVID-19. Про це повідомляє РБК-Україна.

Журналісти зазначають, що новина про розповсюдження нової хвороби поширилася після відео брата покійного єгипетського актора Саміра Ганема, в якому він розповів, що той помер після зараження очей чорним грибком. До цього ж уряд Єгипту заперечував таку інформацію.

Наразі помічник міністра охорони здоров'я з медичної освіти доктор Ехаб Камель повідомив журналістам, що лікування мукормікозу в країні почалося і дехто вже одужав.

Місцеві медики відзначили, що деякі випадки грибкової інфекції були пов'язані з надмірним споживанням антибіотиків та стероїдів при коронавірусі та сильним ослабленням імунітету.

Окрім цього в Єгипті готуються до четвертої хвилі коронавірусу. З нею країна може зіткнутися вже на початку туристичного сезону у вересні.

"Все можливо, і ніхто не може бути впевнений в тому, що станеться завтра. Питання про те, буде четверта хвиля чи ні, залежить від прагнення громадянин слідувати вказівкам держави щодо запобіжних заходів, щоб обмежити поширення інфекції", - заявив заступник міністра охорони здоров'я та народонаселення з профілактичної медицини Єгипту Мохамед Абдель Фаттах.

Як повідомляло видання "Коментарі", напередодні уряд Індії заявив про початок нової епідемії "чорної цвілі" (мукормікоз). Індійські лікарі відзначають, що нова хвороба з'являється у людей, які тривалий час перебували в відділеннях інтенсивної терапії та отримували кисневу підтримку. Крім того, "чорною пліснявою" часто страждають діабетики, які одержували великі дози стероїдів.