Єгипет отримає черговий кредит МВФ

Загальна сума кредитів для Єгипту складе 5,2 млрд доларів

Міжнародний валютний фонд продовжує розвивати свої кредитні програми для країн світу. Так, кредитна програма stand-by для Єгипту отримала схвалення на черговий транш, розмір якого складе 1,67 млрд доларів. Таке рішення прийняв Виконавчий рада фінансової організації, повідомляє прес-служба МВФ.

"Виконавча рада МВФ завершив перший огляд програми економічних реформ Єгипту в рамках 12-місячної програми stand-by, що дозволило владі отримати близько 1,67 млрд доларів", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що уряд Єгипту вже отримав близько 3,6 млрд доларів в рамках довгострокової програми кредитування, яка була затверджена 26 червня. Загальна сума фінансової підтримки повинна скласти 5,2 млрд доларів. Подальші транші будуть грунтуватися на майбутніх економічних оглядах.

У МВФ відзначають, що влада Єгипту ведуть успішну боротьбу з епідемією коронавірусу і справляються з супутніми їй проблемами в економіці і соціальний захист населення.

"Однак перспективи як і раніше пов'язані з ризиком, особливо в зв'язку з тим, що друга хвиля пандемії підсилює невизначеність щодо темпів відновлення економіки країни і всього світу", - уточнюють в МВФ.

Також, фахівці Фонду наполягають на продовженні реформування ряду структур країни.

Як повідомляв портал "Коментарі", цього року Україна вже не зможе отримати транш від Міжнародного валютного фонду. Про це в прямому ефірі програми "Свобода слова" повідомив радник Андрія Єрмака - Тимофій Милованов.

Радник назвав отримання траншу нереальним через дефіцит часу. Але Україна може досягти домовленості з МВФ про отримання грошей з інших джерел. Цей варіант дозволить Україні залучити фінансування на той період, поки триватимуть переговори з Міжнародним валютним фондом.