На горі Кіліманджаро спалахнула пожежа

Інформації про те, чи вдалося погасити вогонь на Кіліманджаро поки немає

На горі Кіліманджаро на північному сході Танзанії в неділю вдень спалахнула пожежа. Згідно з повідомленням Служби національних парків Танзанії (TANAPA), місцева влада намагалася самостійно стримувати вогонь. Про це пише Reuters.

Служба парків опублікувала у своєму Twitter розмиту фотографію Кіліманджаро з декількома вогнищами полум'я на ній. Фото супроводжувалося повідомленням: "Сьогодні вдень на горі Кіліманджаро виникла пожежа. Зусилля щодо її стримування тривають. Більш детальна інформація буде пізніше".

Офіційний представник TANAPA Паскаль Шелутете повідомив агентству Reuters телефоном в неділю ввечері, що у нього немає інформації про те, що зараз відбувається на Кіліманджаро.

Відзначимо, гора Кіліманджаро - найвища вершина Африки, розташована на висоті майже 6000 метрів над рівнем моря. Щорічно на Кіліманджаро підіймається близько 50 000 туристів.

Раніше "Коментарі" писали, що пожежники оголосили попередження про пожежну небезпеку в Україні, зокрема, в ці вихідні. Високий ризик пожеж найбільше стосується сходу країни.