Головна Новини Світ Африка Ситуація загострюється: бойовики за ніч вирізали і розстріляли понад 100 осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація загострюється: бойовики за ніч вирізали і розстріляли понад 100 осіб

Ситуація в Ефіопії загострилася після початку курсу на демократичні реформи

24 грудня 2020, 13:35 comments2094
Поділіться публікацією:

В Ефіопії в середу на світанку  бойовики вбили понад 100 осіб в результаті нападу  в західному регіоні Бенішангул-Гумуз, повідомила комісія з прав людини. Жителі описали, як тікали в результаті масштабного смертоносного нападу в районі, охопленому етнічним насильством.

Ситуація загострюється: бойовики за ніч вирізали і розстріляли понад 100 осіб

ФОТО: Axios

Напад стався в селі Бекоджі в окрузі Булен в зоні Метекел, йдеться в заяві державної комісії з прав людини, в районі, де проживають кілька етнічних груп. Друга за чисельністю населення країна Африки бореться з регулярними спалахами насильства з того часу, як у 2018 році прем'єр-міністром був призначений Абій Ахмед, який прискорив демократичні реформи, які послабили залізну хватку держави на регіональному суперництві.

Вибори, призначені на наступний рік, ще більше розпалили наростаючу напругу з приводу землі, влади і ресурсів. В окремій частині країни збройні сили Ефіопії вже понад шість тижнів борються з повстанцями в північному регіоні Тиграй. В результаті конфлікту біженцями стали близько 950 000 осіб. Розміщення там федеральних військ викликало побоювання з приводу вакууму безпеки в інших неспокійних регіонах.

Ефіопія також веде боротьбу з повстанцями в районі Оромія і стикається з давніми загрозами безпеці з боку сомалійських ісламістських бойовиків уздовж свого ослабленого східного кордону. Гашу Дугаз, високопоставлений співробітник регіональної служби безпеки, сказав, що влада знала про напад на Бенішангул-Гумуз і перевіряла особи нападників і жертв, але не надала додаткової інформації.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ердоган затримав 101 терориста в ході масштабної антитерористичної операції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини