Смертельний вірус в Африці: майже 90% інфікованих не виживають

В Руанді виявили смертельний вірус Марбург, дев'ять людей померли

У Руанді, країні Африки, стався спалах вірусу Марбург, відомого своїми небезпечними симптомами, які включають кровотечі, лихоманку та високий ризик смерті, який досягає 88% серед заражених. Міністерство охорони здоров'я країни повідомляє, що від вірусу померли дев'ять осіб, більшість з яких — медпрацівники з відділення інтенсивної терапії столиці Руанди, Кігалі.

Це перший раз, коли в Руанді зареєстровано спалах цього вірусу, який вперше був виявлений близько 60 років тому в лабораторіях в Європі. Вірус переноситься від тварин до людей, зокрема від фруктових кажанів. Серед симптомів вірусу — сильні головні болі, висока температура, блювота і діарея, а в складніших випадках — внутрішні та зовнішні кровотечі.

"Захворювання було вперше виявлено майже шість десятиліть тому, коли спалахи сталися одночасно у лабораторіях у Марбурзі та Франкфурті в Німеччині, а також у столиці Сербії Белграді. Інші недавні спалахи сталися в Уганді, Гані та Танзанії", - сказано у публікації.

Щоб зупинити поширення вірусу, уряд Руанди обмежив кількість людей, які можуть відвідувати похорони до п'ятдесяти. За даними Bloomberg, медики, які зазнали найбільшого удару від цього спалаху, отримують підтримку та засоби для боротьби з хворобою.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У деяких областях України виявили птахів, хворих на пташиний грип. Вірус виявили щонайменше у трьох областях — Київській, Кіровоградській та Миколаївській, повідомляє портал “Коментарі”.