У Нігерії зникли більше 300 дівчаток зі школи після нападу бойовиків

Діти зникли після нападу озброєних людей на середню школу

У Нігерії після нападу бойовиків 317 учениць школи-інтернату штату Замфара пропали без вісті. Про це повідомляє Associated Press.

Поки невідомо, де можуть перебувати діти. Місцева поліція уточнює, що діти пропали після нападу озброєних людей на середню школу для дівчаток в місті Джангебе.

Зараз невідомо, де можуть перебувати діти.

Нагадаємо, 13 лютого, президент України Володимир Зеленський зустрівся в Києві з українськими моряками судна Stevia, які в кінці 2020 року було захоплено піратами в Гвінейській затоці. У грудні минулого року в водах Гвінейської затоки пірати напали на судно Stevia і взяли в полон 8 членів екіпажу. Шестеро з них були українцями: Олександр Соручан, Семен Резніченко, Костянтин Андрєєв, Олександр Коровкін, Владислав Чебан та В'ячеслав Сандеровський. Після отримання інформації про подію, українська влада відразу ж стали діяти. Почали працювати в Міністерстві закордонних справ. На щастя, в кінці січня 2021 року моряків вдалося звільнити з полону. Додому всі повернулися живими і неушкодженими. Після звільнення їх відправили в місто Порт-Харкорт, що в Нігерії. Там вони пройшли необхідне медичне обстеження, а потім їх перевезли в Лагос і Стамбул (Туреччина). Сьогодні вони нарешті прибули до Києва і повернулися до своїх родин.

В ході зустрічі із Зеленським моряки розповіли про життя в полоні у піратів. За їх словами, викрадачі тримали їх в джунглях серед мангрових лісів. У тій місцевості було дуже багато комарів. Всі відзначили, що було дуже страшно, адже навколо них постійно ходили люди з автоматами, які цілодобово спостерігали за ними. Самі ж пірати були в стані наркотичного сп'яніння.