Україна розширює список безвізових країн: із якою країною підписали угоду

Україна та Маврикій домовилися про безвізовий режим

Україна та екзотичний острів Маврикій підписали угоду про безвізовий режим, відкриваючи нові можливості для подорожей, бізнесу та інвестицій. Про це повідомили у прес-службі МЗС України,

На першому етапі угода насамперед полегшить поїздки маврикійських підприємців, які виявляють зростаючий інтерес до українського ринку. У майбутньому, після завершення війни, очікується збільшення потоку українських туристів, які бажають насолодитися красою Маврикія. Угода набуде чинності після завершення необхідних внутрішніх процедур обох країнах.

Маврикій: економічний лідер Африки

Маврикій, розташований в Індійському океані, є однією з найбільш процвітаючих економік Африки. Країна може похвалитися високим ВВП на душу населення, лідируючими позиціями у рейтингах конкурентоспроможності та сприятливим бізнес-кліматом. Це робить її привабливим партнером для України, яка прагне розширення міжнародних зв'язків та залучення інвестицій.

Зміцнення економічного співробітництва

Міністри закордонних справ України та Маврикія також обговорили перспективи розвитку торгівлі та інвестицій. Сторони висловили зацікавленість у укладанні угод про взаємний захист інвестицій та уникнення подвійного оподаткування. Україна вітає участь маврикійських компаній у відновленні країни та запрошує Маврикій взяти участь у майбутній Конференції з відновлення України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Введення обов'язкової електронної візи (ETA-IL) для українців, яка мала стати платною умовою в'їзду до Ізраїлю з 1 серпня, відкладено на п'ять місяців. Про це повідомило посольство України в Ізраїлі.