Головна Новини Світ Африка В одній з країн стався спалах смертельної хвороби
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній з країн стався спалах смертельної хвороби

Від хвороби вже загинули двоє людей

19 лютого 2021, 09:53
Поділіться публікацією:

У західноафриканській країні Гвінея стався спалах Еболи, яку відносять до особливо небезпечних вірусних інфекцій. Про це повідомляється на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

В одній з країн стався спалах смертельної хвороби

У Гвінеї спалах Ебола - фото: з відкритих джерел

Так, за інформацією, наданою ВООЗ, спалах хвороби сталася в сільській громаді Гуеке. У лабораторії підтвердили три випадки зараження.. Відзначається, що в останній раз спалах Еболи була в країні у 2016 році. З того часу,  до січня поточного року, не було виявлено нових випадків.

Повідомляється, що 28 січня померла медсестра з медустанови. Після похорону, шість осіб заявили про погане самопочуття. Їх симптоми збігалися з симптомами Еболи. Після здачі аналізів, наявність даної хвороби у всіх 6 осіб підтвердилося. Незабаром двоє з них померли, а за життя чотирьох борються медики.

У ВООЗ кажуть, що повторний спалах хвороби викликає велике занепокоєння. Варто відзначити, що саме Гвінея входила в трійку країн, які найбільше постраждали від Еболи в Західній Африці в період з 2014 по 2016 роки. Однак це навчило медиків оперативно боротися з проблемою і дуже швидко відстежувати шляхи поширення вірусу.

Ебола — це найнебезпечніше інфекційне захворювання. У 90% випадків хвороба призводить до летального результату. У хворих найчастіше спостерігається висока температура, біль у м'язах, біль у горлі, висипання, блювання, діарея. Також можуть бути внутрішня або зовнішня кровотеча.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Собіборі виявили металеві бирки дітей, відправлених до таборів смерті, а також про те, що в Греції чоловік помер через 8 хвилин після вакцинації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини