Бангладеш на порозі революції: протести проти прем'єр-міністра

Понад 100 людей загинули під час вуличних протестів у Бангладеш

У Бангладеш знову спалахнули жорстокі протести проти уряду, внаслідок яких, за даними місцевих ЗМІ, загинуло понад 100 людей. У зв'язку з цим запроваджено безстрокову комендантську годину, а доступ до Інтернету обмежений. Про це пише BILD.

Протестувальники, які вийшли на вулиці ще наприкінці липня, вимагають відставки прем'єр-міністра Шейхі Хасіни, звинувачуючи її в авторитарному правлінні, переслідуванні опонентів та нездатності впоратися з економічними проблемами. Висока інфляція і зростання безробіття посилили невдоволення населення.

Влада відреагувала на протести жорсткими заходами. Введена безстрокова комендантська година, а доступ до соціальних мереж та месенджерів, таких як Facebook, Instagram та WhatsApp, обмежений. Прем'єр-міністр Хасіна назвала протестувальників "терористами", які прагнуть дестабілізувати країну.

"Ті, хто зараз протестує на вулицях, - це не студенти, це терористи, які хочуть дестабілізувати нашу країну", - заявила сама глава уряду Бангладеш.


За офіційними даними, за час протестів загинуло близько 150 людей, а близько 10 тисяч було заарештовано. У суботу демонстранти закликали до акцій громадянської непокори, перекриваючи дороги та закриваючи магазини. Поліція застосувала сльозогінний газ, шумові гранати та гумові кулі для розгону протестувальників.

Ситуація в Бангладеш залишається вкрай напруженою. Влада намагається придушити протести силою, але це лише посилює гнів населення. Правозахисні організації критикують уряд за надмірне застосування сили та закликають до діалогу з протестувальниками .