Диктатор КНДР Кім Чен Ин погрожує світу: він озвучив тривожні слова

Північна Корея пригрозила використати ядерну зброю у випадку загроз для країни.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зробив чергові тривожні заяви щодо військової готовності своєї країни. В ході інспекції стратегічних ракетних баз, Кім закликав до посиленого стримування, включаючи готовність використовувати ядерну зброю для захисту КНДР від загрози з боку США.

За даними південнокорейського агентства Yonhap, заява Кім Чен Ина може бути адресована США як попередження на тлі майбутніх президентських виборів у листопаді. Натомість північнокорейське інформаційне агентство KCNA повідомило, що Кім Чен Ин наголосив на загрозі з боку стратегічного ядерного арсеналу США та заявив про необхідність посилення оборони.

"Потенційні загрози терміново вимагають від нас подальшого посилення наших засобів стримування війни та забезпечення повної готовності нашого ядерного арсеналу до відповіді", - сказав Кім Чен Ин.

Під час візиту до баз, Кім Чен Ин оглянув пускові установки та ознайомився з оперативною готовністю підрозділів стратегічних ракет. Зокрема, він наголосив на важливості модернізації ракетних систем і розробки нових стратегічних ракет, які стануть пріоритетом у розвитку національної оборони.

На фотографіях, опублікованих державними ЗМІ КНДР, видно Кім Чен Ина поруч із міжконтинентальною балістичною ракетою Hwasong-18, здатною досягти території США, а також із гіперзвуковими ракетами середньої та великої дальності. Північнокорейські ЗМІ не повідомляють, коли і де Кім Чен Ин відвідав військові бази.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Південна Корея порахувала, на скільки часу вистачить запасів зброї в КНДР для РФ.

Також "Коментарі" писали про те, як Північна Корея відреагувала на своїх солдатів на війні в Україні.