Головна Новини Світ Азія Індію накрила невідома хвороба: сотні хворих
commentss НОВИНИ Всі новини

Індію накрила невідома хвороба: сотні хворих

У хворих з'являються непритомність, головний біль і симптоми епілепсії

7 грудня 2020, 09:48 comments1120
Поділіться публікацією:

Масове захворювання, яке поки не вдалося ідентифікувати, відбулося в індійському штаті Андхра-Прадеш. Відомо вже про 315 громадян, яких довелося госпіталізувати. У них відзначаються непритомність, головний біль, у деяких присутні симптоми епілепсії. Відомо щонайменше про один смертельний випадок від невідомої хвороби. Проїдені дослідження показали відсутність у пацієнтів коронавірусного захворювання.

Індію накрила невідома хвороба: сотні хворих

Невідома хвороба вразила жителів штату Андхра-Прадеш (Індія)

Число госпіталізованих пацієнтів, яке становило 55 в суботу опівночі та 170 до ранку неділі, зросло до 270 до вечора і 315 до півночі. За непідтвердженими даними, ще 50 проходять лікування в різних приватних лікарнях. Міністр охорони здоров'я Індії повідомив, що зараз проводиться добове обстеження  і ситуація знаходиться під контролем. Чиновник також уточнив, що близько 170 осіб були виписані.

Вчені зібрали зразки води, крові, харчових продуктів з місць можливого поширення хвороби для подальшого дослідження. На цей момент збудника хвороби виявити не вдалося. Медичні працівники допускають, що джерелом масового зараження могло стати брудне повітря або неякісна їжа.

Як повідомляв портал "Коментарі",  заступник глави МОЗ Ірина Микичак розповіла про кількість громадян, які перенесли коронавірусну інфекцію в Україні. За її даними з посиланням на Центр громадського здоров'я МОЗ вірусом, що викликав пандемію у світі в цьому році, заразилося близько 3% населення України, тобто на кожну сотню чоловік три перенесли захворювання.

Нагадаємо, що за даними Американського університету Джонса Хопкінса, станом на 30 листопада, кількість хворих на коронавірус в усьому світі склала 63,2 мільйона осіб. Вірус COVID-19 забрав життя 1,47 мільйона людей на планеті, а змогли побороти інфекцію та одужати 40,5 мільйонів осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини