Головна Новини Світ Азія Китай стягує війська до кордону з Індією
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай стягує війська до кордону з Індією

Китайська сторона будує табір на спірній кордоні з Індією

25 червня 2020, 19:00 comments1057
Поділіться публікацією:

Китай почав будівництво військового табору в долині річки Галван, поблизу території, через яку у нього стався конфлікт з Індією. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна", посилаючись на західні ЗМІ.

Китай стягує війська до кордону з Індією

Видання опублікувало супутникові знімки компанії Maxar Technologies, на яких можна побачити споруду китайського військового табору на лінії контролю поблизу спірного штату Кашмір. Ще тиждень тому в цьому районі не було військових об'єктів

В Індії говорять, що Китай будує військові споруди на індійській території, але Пекін вважає цей район своїм.

Китай стягує війська до кордону з Індією  - фото 2

Зазначається, що до спірної межі Китай перекинув винищувачі, вертольоти, багатофункціональні дрони і танки, які можуть вести бойові дії в горах.

У свою чергу, Індія дозволила прикордонникам відкривати вогонь на поразку, якщо виникнуть сутички з китайськими військовослужбовцями на спірній кордоні.

Загострення в територіальному конфлікті між Китаєм і Індією, який триває ще з 1947 року почалося в травні цього року. У травні між китайськими та індійськими військовими в спірному прикордонному районі відбулися зіткнення.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти спробували проаналізувати конфлікт між Індією і Китаїм і з'ясувати, як він позначиться на геополітичній обстановці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини