КНДР пригрозила Південній Кореї війною

Уряд КНДР вказав на можливість військових дій

Влада Північної Кореї має намір покарати Південну Корею за антикомуністичні листівки, які скинули на територію КНДР. За подібну пропаганду доведеться розплатиться, вважають в уряді КНДР. Така думка міститься у статті провідної північнокорейської газети "Нодон сінмун".

"Безжальні відповідні дії будуть продовжуватися. Наша непереможна потужна революційна армія помститься за наш народ, який став злішим, ніж коли-небудь", - сказано в матеріалі. Відзначається, що готовність народу і солдатів КНДР до дій демонструє загальну "нетерпимість до принижень гідності вищого керівництва".

Примітним є той факт, що стаття була опублікована у провідному національному виданні у день 20-ї річниці декларації, прийнятої 15 червня 2000 року під час першого в історії міжкорейського саміту. Разом з тим, раніше КНДР вже припинила всі комунікації з Сеулом, в Північній Кореї заявили, що подальші переговори безглузді. Влада КНДР вважає, що Південна Корея довела їх стосунки до "крайньої точки", а переговори між країнами викликають "лише розчарування".

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", у КНДР вирішили припинити всі контакти з південнокорейською стороною. На такий крок влада пішла після того, як активісти-південці закидали територію Північної Кореї агітаційними листівками. Пхеньян не бачить сенсу у будь-яких переговорах і припиняє спілкування з Сеулом за всіма існуючими каналами зв'язку.