Головна Новини Світ Азія Конфлікт в Нагірному Карабаху: президент Азербайджану озвучив нові вимоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Конфлікт в Нагірному Карабаху: президент Азербайджану озвучив нові вимоги

Алієв вважає, що коли параметри нового коридору будуть визначені, місто Лачін можна буде повернути Азербайджану

1 грудня 2020, 12:34
Поділіться публікацією:

Президент Азербайджану Ільхам Алієв виступив з заявою, в якій закликав передати його країні місто Лачін. На думку Алієва, необхідно зайнятися розробкою нового коридору, який буде з'єднають Нагірний Карабах з Вірменією.

Конфлікт в Нагірному Карабаху: президент Азербайджану озвучив нові вимоги

ФОТО: Страна

"Я ж під час бесід з президентом Росії говорив, що місто Лачін також повинно бути повернуте нам. Тому ми пропонуємо побудувати новий коридор. Розробити маршрут нового коридору, що з'єднує Нагорний Карабах з Вірменією, і створити його. Тут вказано і час — протягом трьох років. Але я припускаю, що ми можемо зробити це раніше", — підкреслив Алієв.

Президента Азербайджану вважає, що коли параметри нового коридору будуть визначені, Лачін можна буде передати під контроль Баку на постійній основі.

"Це питання заслуговує на особливу увагу, тому що якби я не домігся його включення в заяву, то Лачинський коридор завжди охоплював би місто Лачін", — заявив президент Азербайджану.
Як повідомляло раніше видання "Коментарі", Вірменія планує повернути біженців в Нагірний Карабах. Міністр закордонних справ Вірменії наголосив на необхідності вжиття всіх заходів для забезпечення умов, щоб повернути депортованих арцхаських вірмен. Міністр також підкреслили важливість співпраці з ООН і рухом Червоного Хреста.

Також "Коментарі" повідомляли, що Президент Росії Володимир Путін оголосив про розміщення російських миротворців в Нагірному Карабасі. Війська займуть позиції в Карабасі уздовж коридору, що з'єднує регіон з Вірменією й уздовж лінії зіткнення. Вірменія та Азербайджан також повинні обмінятися військовополоненими та тілами загиблих, заявив російський президент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини