Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин жорстоко покарав керівника проекту з будівництва лікарні

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин карає своїх посадовців за невиконання роботи та відправляє їх у концтабори. Це доволі типовий випадок для Північній Кореї.

Ця споруда мала бути гордістю режиму Кім Чен Ина, але вона не працює. Найкращу лікарню в країні, мали здати в експлуатацію на початку жовтня 2020 року, з нагоди 75-ї річниці заснування Трудової партії Кореї. Однак досі будівництво не завершено. Тому Кім Чен Ин вирішив суворо покарати будівельників за це. Про це пише Daily NK.

Будівництво лікарні в Пхеньяні, столиці Північної Кореї, почалося в березні 2020 року на замовлення самого Кім Чен Ина. Вождь кілька разів проводив перевірку особисто. Будівлю мали завершити та здати в експлуатацію лікарям і пацієнтам лише через пів року. Звісно, цього не сталося.

У липні 2020 року Кім Чен Ин провів чергову перевірку. Тоді він розкритикував відсутність прогресу та вимагав заміни керівників. Коли це рішення не допомогло, він понизив на посаді головного керівника проєкту з генерала до полковника.

У жовтні цього року від запланованої дати відкриття пройде два роки. Лікарня стала посміховиськом, а не гордістю лідера Північної Кореї. Про затримки не раз повідомляли світові ЗМІ.

Саме тому керівника проєкту відправили у спеціальний концтабір 17, який створила влада Північної Кореї. Там вона змушує до примусової праці високопосадовців і людей, які працюють над секретними проєктами. У цьому таборі Корея вже тримає близько 41 тис. високопосадовців, а загальна кількість усіх ув’язнених по концтаборах становить понад 200 тис. осіб.

Деяких інших будівельників звинуватили у "розкраданні державного майна", а саме сталі, дерева, скла та панелей з будівельного майданчика. За це їм загрожує від трьох до дев'яти років позбавлення волі.

Ось так один кореєць з посади генерала потрапив до найнижчих верств суспільства у Північній Кореї.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Росія закуповує зброю у Північній Кореї.