Мешканка Таїланду розбагатіла за допомогою "камня" (ФОТО)

«Камінь» виявився дорогою амброю

49-річна мешканка Таїланду виявила на пляжі "кругляк" з неприємним запахом, за допомогою якого може розбагатіти на тисячі доларів. Виявилося, що жінка знайшла "китове золото", яке дуже цінується на ринку парфумерії.

Сіріпорн Ніамрін розповіла, що, прогулювалась по пляжу, натрапила на дивний камінь і забрала його з собою. Його вага склала близько 7 кілограмів, а розміри - 30,5 на 61 см.

Жінка звернулася до сусідів, щоб вони допомогли їй з'ясувати, що це за субстанція, адже від неї надходить неприємний рибний запах. Виявилося, що це амбра (речовина, яка утворюється в травному тракті кашалотів) і вона дуже цінна на ринку парфумерії, тому що використовується для виробництва дорогих парфумів. Її використовують як афродизіак і фіксатор аромату.

Щоб точно переконатися в тому, що це амбра, жінка запросила експертів. З огляду на вагу і розмір "каменю", за нього мешканка Таїланду може отримати близько 260 тисяч доларів. Жінка дуже сподівається, що зможе швидко знайти покупця й отримати гроші, щоб поліпшити фінансовий стан своєї родини.

Відзначимо, що протягом багатьох десятиліть вченим так і не вдалося встановити, чи є амбра продуктом нормальної життєдіяльності або результатом патології. Однак примітний той факт, що амбра попадається тільки в кишківнику самців.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чоловік і жінка, які приїхали відвідати свого друга в Таїланді, прогулювалися по пляжу і знайшли блювоту кашалота, вартістю 600 тисяч доларів. Вони відразу ж почали шукати покупця на свій цінний товар.