Моді відправляє свого радника до РФ: на порядку денному припинення війни в Україні

Радник Моді з нацбезпеки приїде до Росії, щоб обговорити питання про припинення військового конфлікту в Україні

Радник прем'єр-міністра Індії з національної безпеки Аджит Довал наступного тижня відвідає Росію. Як повідомляє India Today з посиланням на свої джерела, обговорюватиме він питання припинення військового конфлікту в Україні.

"Радник з національної безпеки Аджит Довал відвідає Москву з 10 по 11 вересня, де зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним і обговорить мирні зусилля", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, під час візиту до Росії радник Моді також візьме участь у зустрічі радників країн БРІКС із нацбезпеки. У рамках неї Довал проведе двосторонні зустрічі зі своїми російськими та китайськими колегами, на яких, зазначає India Today, може продовжити обговорення, розпочаті на липневому саміті у Москві.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що, схоже, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді зайнявся човниковою дипломатією. Зокрема раніше він відвідав Москву, Варшаву та Київ, де говорив про важливість вирішення війни в Україні дипломатичним шляхом. Після цього були дзвінки до Вашингтона та Кремля. У Верховній Раді навіть припустили, що зараз, можливо, проходять активні торги щодо можливої мирної угоди між Україною та Росією.

Також портал "Коментарі" розповідав , що під час візиту до Києва 23 серпня Прем'єр -міністр Нарендра Моді повідомив, що з повагою ставиться до територіальної цілісності України. Крім того, він додав, що його країна ніколи не була нейтральною у цій війні. За словами Моді, Індія готова зробити свій активний внесок у мирне врегулювання. Крім того, він додав, що всі мають працювати над тим, щоб якнайшвидше відновити світ.