На місці вибуху в Бейруті утворився кратер розміром більше футбольного поля

Розміри кратера на місці вибуху в столиці Лівану оцінили завдяки знімкам зі супутника

У результаті вибуху в Бейруті утворився кратер шириною близько 124 метрів. Про це свідчать результати аналізу супутникового зображення Planet Labs, Inc, які провів CNN.

Це відстань означає, що кратер по довжині перевищує футбольне поле.

CNN використала геопросторової програмне забезпечення для вимірювання супутникових знімків місця вибуху. Оцінка точна в межах 10 метрів.

Видання також повідомляє, що лікарні в Бейруті переповнені пораненими. До того ж, чотири лікарні не працюють через пошкодження в результаті вибуху. За словами Фірасс Абіад, генерального директора університетської лікарні ім. Рафіка Харірі, навіть при такому і без того високий рівень напруги ситуація буде загострюватися, а число загиблих буде зростати.

За словами Абіад, в університетській лікарні Рафіка Харірі через фінансову кризу в Лівані вже не вистачало медичного приладдя. На тлі великої кількості постраждалих в результаті вибуху у вівторок лікарня зіткнулася з ще більшими труднощами.

Раніше "Коментарі" писали, що нагадаємо, вчора в столиці Лівану місті Бейрут пролунав потужний вибух. Жертв уже більш як 100, постраждалих - понад 4000, точні цифри весь час змінюються.

Раніше агентство Reuters опублікувало шокуючі фото з місця подій, на яких видно масштаб руйнувань. Очевидці кажуть, що в результаті вибухів скла вилітали за багато кілометрів від епіцентру, зруйновано десятки будинків, знищено тисячі автомобілів.

Також ми писали про те, що в Мережі з'явилися сотні відео того моменту, коли в ліванському Бейруті прогриміли смертельні вибухи. Але серед записів вірусними вмить стали ті, де дбайливі родичі дуже правильно і швидко реагують на те, що сталося, рятуючи маленьких дітей. Реакцію дорослих на небезпеку малюків зняли камери відеоспостереження.