Південна Корея оголосила ультиматум Путіну: що може отримати Україна

Путін пригрозив наслідками Південній Кореї щодо поставок зброї Україні. У Сеулі відповіли ультиматумом російському диктатору.

Директор Управління національної безпеки Південної Кореї Чан Хо заявив, що його країна буде готова відправити Україні летальне озброєння, якщо Росія почне надавати снаряди для КНДР. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на південнокорейське видання KBS.

Південна Корея оголосила ультиматум Путіну щодо поставок озброєння. Директор Управління нацбезпеки Чан Хо заявив, що позиція Сеулу буде залежати від того, які поставки робитиме Москва до Північної Кореї. Якщо Росія надасть КНДР певні види озброєнь, то Південна Корея почне надсилати зброю Україні.

"Надати високоточну зброю Північній Кореї? Тоді яку лінію ми можемо провести? Громадська думка буде такою ж, і Росія має це враховувати", - сказав Чан Хо.

Таким чином Чан Хо відповів на слова Путіна, що поставки зброї Україні від Сеулу стануть "дуже великою помилкою", а відповідь Росії на це "не сподобається" Південній Кореї.

Чан Хо додав, що зброя, яка може бути надіслана Україні, може комбінуватися на різних етапах, летальна чи несмертельна, і що комбінація військової підтримки буде змінюватися залежно від кроків Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через договір Росії та Північної Кореї, який Володимир Путін підписав з Кім Чен Ином, Україна може отримати потужного союзника.

Також "Коментарі" писали про російського опозиційного політика Марка Фейгіна, який пояснив, чому Путін озвучив свої умови миру щодо закінчення війни в Україні, які за словами Зеленського схожі на ультиматум до капітуляції України.