Північна Корея продемонструвала нову потужну ракету: що задумав Кім Чен Ин

Нову зброю Північна Корея показала під час військового параду, присвяченого 75-річчю правлячої партії

За повідомленнями аналітиків, Північна Корея продемонструвала те, що вважається новою міжконтинентальною балістичною ракетою, під час військового параду рано вранці. Про це повідомляє видання Sky News.

Захід відбувся на світанку в цій засекреченої країні, а потім транслювався на її території, а також в Південній Кореї. Відредаговані кадри з параду, який був проведений в ознаменування 75-річчя правлячої партії країни, показує 22-колісний транспортер, що перевозить нове озброєння, яке, як вважається, набагато могутніше будь-якого, яке раніше демонструвалося в країні.

Також була продемонстрована ракета Hwasong-15, найбільша ракета дальньої дії, яку країна коли-небудь випробовувала, і те, що вважається новою балістичною ракетою, яку запускають з підводних човнів.

Виступаючи на заході, Кім Чен Ин сказав північнокорейцям, що він превентивно мобілізує свою найсильнішу військову міць у разі загрози, але додав, що він не цілиться ні в яку країну зокрема. Лідер країни сказав, що Північна Корея буде продовжувати створювати "самооборону стримування", і вибачився за рівень життя в країні, а також за пандемію коронавірусу.

"Мені соромно, що я ніколи не міг належним чином відплатити вам за вашу величезну довіру. Моїх зусиль та відданості не вистачило, щоб вивести наш народ зі скрутного становища", - сказав Кім Чен Ин.

Як повідомляло видання "Коментарі", Північна Корея відправила зашифроване повідомлення через YouTube.