Прем'єр-міністерка Бангладеш втекла з країни: подробиці

Прем’єрка Бангладеш подала у відставку на тлі протестів і виїхала з країни

Прем'єр-міністерка Бангладеш Шейх Хасіна подала у відставку після масових протестів, що охопили країну. Вона та її сестра вирушили до Індії на військовому гелікоптері.

За повідомленнями міжнародних ЗМІ, зокрема BBC, кількість жертв протестів у Бангладеш досягла 300 осіб. Влада ввела комендантську годину та зміцнила контроль у столиці.

Протести стартували як вимоги реформ, але переросли в насильницькі акції. У неділю загинуло 94 людини. Прем'єр-міністр і її уряд стали об'єктом гніву протестувальників, які штурмували її палац у Дацці.

Введена трьохденна комендантська година спрямована на стабілізацію ситуації. Міжнародна спільнота висловлює занепокоєння щодо подій в Бангладеш і закликає до мирного розв'язання конфлікту.

Нагадаємо, що протестувальники, які вийшли на вулиці ще наприкінці липня, вимагають відставки прем'єр-міністра Шейхі Хасіни, звинувачуючи її в авторитарному правлінні, переслідуванні опонентів та нездатності впоратися з економічними проблемами. Висока інфляція і зростання безробіття посилили невдоволення населення.