Літаки РФ порушили повітряний простір: Японія застосувала особливі ракети

Японія використала сигнальні ракети, щоб попередити російські літаки, які увійшли в повітряний простір країни.

23 вересня військові літаки Росії щонайменше тричі порушили повітряний простір Японії. Як наслідок Японія вперше застосувала сигнальні ракети для попередження. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Yomiuri Shimbun.

Головний речник уряду Японії Йошімаса Хаясі виступив з заявою у якій повідомив, що російські військові патрульні літаки Іл-38 тричі порушували авіапростір Японії. Випадки були зафіксовані 23 вересня, після обіду.

За його словами, російські військові літаки незаконно увійшли в повітряний простір Японії над островом Ребун на півночі Хоккайдо. На дії порушників відреагували Повітряні сили оборони Японії, які підняли свій винищувач для перехоплення та попередили російську авіацію, запустивши сигнальні ракети.

Як вказує видання, Японія вперше запускає ракети як попередження про порушення повітряного простору. Після інциденту Токіо висловило "надзвичайно рішучий протест" Москві.

Як повідомляв портал "Коментарі", Росія не вперше порушує повітряний простір сусідніх країн. У період з 20 по 21 вересня винищувачі НАТО перехопили шість російських військових літаків, які не вказали маршрут польоту, а також вимкнули транспондери, щоб бути непомітними. Російські літаки перебували над Балтійським морем та наблизились до повітряного простору Латвії.

Також "Коментарі" писали, що у серпні Швеція та Німеччина підіймали літаки у повітря через російські винищувачі та перехоплювали їх. Подібний інцидент також стався з Польщею, коли країна НАТО виявила та перехопила російський літак радіоелектронної розвідки.