Ще одна країна хоче в ЄС

Вірменія заявила про бажання приєднатися до ЄС

Глава МЗС Вірменії Арарат Мірзоян заявив про плани його країни вступити до Європейського Союзу.

За словами міністра закордонних справ, Єреван обговорює можливість приєднання до Євросоюзу.

"У народу Вірменії є європейські устремління. Як я вже сказав, ми проходимо через цей процес. І ми побачимо, яким буде його завершення", - сказав Арарат Мірзоян.

За словами глави МЗС, Вірменія розширює список партнерів і союзників з урахуванням викликів, з якими країна зіткнулася за останні кілька років, та вибору народом демократичного шляху розвитку.

"Ми поглиблюємо відносини з ЄС і США, водночас зберігаючи традиційні зв'язки. Ми також дивимося в бік сходу. Наприклад, будуємо відносини з Індією", - зазначив Арарат Мірзоян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський не підтримав ініціативу президента Туреччини Реджепа Ердогана щодо участі представників Росії у мирному саміті. За словами українського президента, представники РФ можуть бути запрошені на саміт миру лише після того, як цивілізовані країни розроблять план закінчення війни в Україні.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний навряд чи буде на своєму місці, обіймаючи посаду посла України у Великобританії, вважає політолог Андрій Городницький. "Я не пригадую відомого дипломата Залужного. Відомого воєначальника і генерала – так, а посла — ні. Нівеляція дипломатичного корпусу продовжується. І це у жодному разі не образа Валерія Залужного", — наголосив політолог.