Сестра Кім Чен Ина звинуватила США у небезпечній грі з Україною

Північна Корея погрожує, що підтримка України може призвести до ядерної катастрофи.

Членкиня державної ради Північної Кореї та сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон розкритикувала президента України Володимира Зеленського та фінансову допомогу від США. За її словами, "це велика помилка", а Захід може пошкодувати через "гру з вогнем" з ядерною країною.

Північнокорейське державне інформаційне агентство KCNA опублікувало заяву Кім Йо Чжон, яка прокоментувала новий пакет допомоги від США для України та заявила, що Сполучені Штати та Європа ведуть світ на межу ядерної війни.

"Сполучені Штати і Захід не повинні відкидати або недооцінювати серйозне попередження Росії", - говорить сестра Кім Чен Ина.

За її словами допомагати Зеленському продовжувати відстоювати незалежність України є небезпечною та безвідповідальною азартною грою. Крім того оголошення нового пакета на 8 мільярдів доларів військової допомоги, за її словами було "неймовірною помилкою та дурним вчинком".

"Чи справді Сполучені Штати та Захід здатні впоратися з наслідками, коли вони безрозсудно грають з вогнем проти Росії, яка є ядерною наддержавою?", - сказала Кім Йо Чжон.

Після початку повномасштабного вторгнення Росія покращила відносини з КНДР, яка за даними США з вересня минулого року відправила до РФ щонайменше 16 500 контейнерів зброї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея готується змінити конституцію у якій вкаже головного ворога країни.

Також "Коментарі" писали, що диктатор КНДР Кім Чен Ин був присутній на випробовуваннях ракет, зокрема з надвеликими боєголовками, частину з яких Північна Корея могла відправити Росії для війни проти України.